ECOBRESSOL

Amb la creació de l’Ecobressol, útil com a llit individual o com a llit sidecar, aportem una solució alternativa per a aquells que teniu por dels riscos del collit però alhora busqueu la proximitat i la comoditat de dormir amb el vostre nadó a prop, ben bé com si estigués al vostre llit. Desgranem-ne els avantatges:1. Facilita l’alletament matern, gràcies a la proximitat de la mare al nadó i a la solució de tenir els matalassos al mateix nivell.

2. Permet practicar el collit sense els inconvenients d’haver de tenir el nadó al llit de matrimoni o alhora els de la cohabitació, havent de tenir l’infant sol en un bressol a part.

3. Disminueix el temps de reacció de la mare, per tant, el nadó pren el pit més sovint i tant la mare com el nadó dormen més.

4. Potencia el son REM. No tan sols dormen més, sinó que ho fan més profundament: no cal que el nadó es desperti del tot ni que plori per reclamar l’atenció de la mare, ja que ella de seguida nota la seva necessitat i la cobreix. A més, tampoc cal desvetllar-lo per agafar-lo del llitet ni per tornar-l’hi a deixar.5. L’Ecobressol és fabricat amb materials totalment ecològics, la fusta certificada PEFC i FSC, els vernissos i laques amb base a l’aigua (sense dissolvents ni metalls pesats) segons la normativa DIN: EN 71-3. L’acabat obté l’etiqueta del programa medi ambiental LIFE de la CEE.

6. La mida del llitet fa que es pugui utilitzar més temps que el moisès. Allarga encara més la lactància materna nocturna, alhora que s’amortitza la inversió. Per matalas de 120x60cm, útil dels 0 a 36 mesos. Mides totals: 125 x 65 x 95 cm (llarg x ample x alt).7. Si durant les primeres setmanes veieu el bressol excessivament gran, podeu adaptar-hi uns protectors de capçal i us semblarà que queda més recollit; hi ha qui en col•loca tant al capçal com als peus. De totes maneres, gràcies als cantells arrodonits i al disseny llis, evitem qualsevol topada amb els barrots presents en la majoria de bressols, per tant, no són necessàries les proteccions.

8. En tractar-se d’un llitet independent, s’evita que els infants s’habituïn a dormir al llit dels pares. Quan el nadó sigui més gran o el vulguem deslletar només cal posar la barana i anar allunyant progressivament el llitet, fins a poder-lo col•locar en una altra habitació sense que el canvi sigui tan traumàtic (és ben sabut que traslladar el nadó del llit dels pares directament a l’habitació del costat li pot provocar un xoc).9. L’ús de l’Ecobressol evita l’exercici abdominal a la mare, gràcies a l’alçada, que és més adequada respecte al llit de matrimoni. La mare no s’ha d’aixecar ni agafar a pes el nadó del moisès. Això és molt bo els primers dies després del naixement, quan a la mare encara li fa mal la panxa, però també a la llarga, perquè no fer esforços abdominals millora la recuperació del sòl pèlvic.


Podeu obtenir-ne més informació a: www.ecobressol.com

Aquest web no pretén ser tan sols un mitjà per fer publicitat d’un producte, sinó que vol ser una eina més de difusió de la importància de la lactància materna, i alhora oferir informació, recursos i enllaços tant per als que us estreneu com a mares/pares com per als qui vulgueu aprofundir en una maternitat/paternitat propera al vostre fill.


Des d’ALBA Lactància Materna, el Dr. Lluís Ruiz esmenta que cal restablir la cultura de la lactància materna i, des de tots els àmbits, canviar les actituds i les pràctiques de la població.

La Dra. Mirta Roses, directora de l’OPS/OMS (Organització Mundial de la Salut), diu, textualment: “La decisió sobre com alimentar el lactant no hauria de descriure’s com una elecció vinculada a l’estil de vida, sinó com una elecció vinculada a la reproducció que promou de manera òptima la salut maternoinfantil durant la vida”.